Sapanca'da Arama Konferansı 3. Bölüm (Murat ÖZYER) - BasketFaul.com

Sapanca'da Arama Konferansı 3. Bölüm (Murat ÖZYER)

24-09-16 23:45

 

 

 Okurlara Cevaplar 

31 Ağustos- 1Eylül 2016 tarihlerinde TBF tarafından organize edilen “Arama Konferansı” ile ilgili iki yazı yazmış, aşağıdaki linklerden de yayınlamıştık;


Bu yazılara sizlerden gelen yorum ve sorular için görüşlerimi paylaşmak istiyorum.  Yazılarıma fikirleri ile katkı veren basketbolseverlerin hepsi bir “rumuz” ile yazılarını kaleme almışlar! 
Ayırdıkları vakit için kendilerine teşekkür ederim.
 

 

 

21/09/2016  
15:50
Yedi
.........Çok basit bir formül öneriyorum; BSL' de yabancı sayısı önemli değil, SAHADA EN AZ BİR U22 genç Türk oyuncu bulundurmak zorunlu olsun. TBL'de ise U21 bir genç oyuncu zorunlu olsun. Otomatik olarak her takım kendi Cedi, Furkan, Kenan gibi isimlerini yaratmak zorunda kalır. Sonuç: her yıl ortalama (16+18) * 2 = 68 tane genç oyuncu yukarı çıkmak için bir adım daha atmış olur. Teşekkürler.

Murat Özyer 24.09.2016 
Sevgili “Yedi”, fikirler bence her zaman tartışılmalı. Önerinizin sahada oynayan beş oyuncudan birinin BSL’de U22 ve TBL’de U21 olmasını anlatıyorsanız etkin bir fikir olabilir. Kulüpler tarafından kabul edilmesi zor olsa da! Ama sahaya çıkacak 12 kişilik kadrodaki 1 oyuncunun bu yaş gruplarından olmasını söylüyorsanız, o zaman etkin bir fikir olacağını düşünmüyorum. Sizin sahada oynayan beş kişiden birinin U22/21 yaş grubundan bir genç Türk oyuncu olması Sapanca’daki Arama Konferansında çok tartışıldı. Bilmenizi istedim. Bu tip konuların TBF’ de “Üst Basketbol Aklı” oluşturulduktan sonra yapılacak4 senelik Master Planın ana parçasını çalışmasını sağlayacak parçalardan olması gerektiğine inanıyorum. Konuya katkınız için teşekkür ederim

 

 

23/09/2016
18:02
boşa çabalar..
………………….. ver çift sözleşmeyi imzalasın. alt yapıda antrenörün canı çıksın ama bir yöneticinin amca oğluna kurban edilsin, milli takıma başarılı antrenör alınmasın, menajerlik sistemine hayır denmesin …………..

Murat Özyer 24.09.2016 
Sevgili “boşa çabalar” :  Dikkat çekici rumuz için çaba harcamışsınız  
Çift sözleşme için birkaç senedir TBF’ ye kulüpler önerilerde bulunuyor. Sapanca’daki Arama Konferansı’nda tekrar konuşuldu, Futbol Federasyonu’nun yaptığı gibi TBF de yeni dönemde bu yönde bir değişiklik yapacaktır.
 
Alt yapı antrenörlerinin “amca oğluna” kurban edilmesi; 1992 yılında Küçük takım çalıştırırken benim de başıma gelen bir olay, kulüplerde (özellikle alt yapılarda) basketbol yöneticisi olmak isteyen kişilere belilenecek kriterlere göre lisans verilmesi gerektiğine inanıyorum.
 
“Milli takıma başarılı antrenör alınmasın”  Evet bu konu da Sapanca’da konuşuldu. Alt yapıda “ Başarı”nın tanımını  yeniden yapılmalı ve oyun yerine oyuncuya odaklanmalı, diye TBF’ye verilen rapora notlar düşüldü.
 
Menajerlik sistemi:  En çok tartışılan konuydu Sapanca’da ! Seçim sonrası bu konuda TBF bazı radikal kararlar alacağının sinyalini verdi. Hayırlısı! Konuya katkınız için teşekkür ederim.
 

 

23/09/2016
10:41
1980
Basketbolda hep var olan Ankara'nın doğusu-batısı bu görüşe de yer verilmesi lazım. Türkiye basketbolu sadece İstanbul değildir. Doğuya ve doğudaki antrenörlere daha çok yatırım yapılması lazımdır.

Murat Özyer 24.09.2016 
Sevgili “1980”, Kesinlikle katılıyorum. Planlamayı doğru yapıp, iletişimi kuvvetlendirerek ülkemizin her köşesine eşit basketbol yatırımının yolunu bulmamız lazım. Spor Bakanımızın Rio sonrası yaptığı açıklamalarının içinde bu konuyu görüyoruz. Konuya katkınız için teşekkür ederim.

 

 

23/09/2016
10:37
sporcular konuşsun
……………………. Herkes çalıştığı yerde kulüp çıkarlarını ön plana almıştır. Radikal kararlara ihtiyaç vardır ……………………... sporcular hiç bir şekilde dinlenmiyor ve onlara söz hakkı verilmiyor. ………………. sporcular konuşsun....

Murat Özyer 24.09.2016 
Sevgili “ sporcular konuşsun” , Bence de ,niye konuşmadıklarını aslında çok merak ediyorum. Eylül ayı başında yaptığımız periscope yayınında Kerem Gönlüm  biraz bu konulara dokunmuştu.
Konuya katkınız için teşekkür ederim.

 

 

23/09/2016
10:25
sporcu velisi
altyapı antrenörleri, bıkkın ve mutsuz (çoğünlukla ve belki de kendilerince haklı nedenlerle). bu psikolojiyi çocuklara yansıtıyorlar. oğlum 8 yaşından beri basketbol oynuyor. ilk klüp koçu hariç hiçbir koçu takımdaki çocukları ciddiye almıyor. seçmelere gelen çocuklar doğru dürüst izlenmiyor ve basketbola yönelik bir kayıt falan da tutulmuyor.federasyonun zorunlu tuttuğu ve merkezden takip ettiği çok geniş bir veri havuzu olmalı.

Murat Özyer 24.09.2016 
Sevgili “ sporcu velisi” , Çok hassas bir konuyu tekrar gündeme taşımanıza sevindim. Önerinize katılmakla beraber konuya katkı yapmak istiyorum; çocuklarımızı emanet ettiğimiz kurumların “yeterlilik” ile ilgili SERTİFİKASYON alacakları bir sistem kurulmalı. Konuya katkınız için teşekkür ederim.

23/09/2016 
10:15

Fundamental

........................Türkiye'de en her açıdan en tepede olan takımlarda kimlerin altyapılarda antrenör olduğunu biliyormusunuz? Onun bunun akrabası tanıdığı sistemiyle basketbol oynamamış bir haftalık kursla belge alan adamlar ……………… Kurs parasını bastıran kart alıyor. Çocuk genç ergenlik psikolojisi bilmeyen, anatomi ve fizyoloji ,antrenman bilgisi ve metod bilmeden …  Saygılarımla

 
Murat Özyer 24.09.2016
Sevgili “ Fundamental “ ; sisteme olan eleştirinize katılıyorum. Yukarıda antrenörlüğümün ilk yıllarında benimde başımdan aynı olayların geçtiğini yazmıştım.Çözümü de belli. Arama Konferansında bir grup tamamiyle Antrenör Eğitiminin revize edilmesi için gerekenlere odaklandı. Sonuçlarını TBF kamuoyuna rapor ile sunacaktır. Konuya katkınız için teşekkür ederim.

 

23/09/2016
10:00 
yedi
Acil olarak yapılması gerektiğini düşündüğüm bir kaç madde: 1- BSL, sahada en az bir U22 genç türk oyuncu olmalı. 2- TBL, sahada en az bir U21 genç türk oyuncu olmalı. 3- U19 gelişim(BSL takımları için katılım zorunlu) 4- BSL, yabancı sayısından bağımsız, kıta dışı oyuncu sayısı en fazla 2 olmalı.
 
Murat Özyer 24.09.2016
Sevgili “ yedi” ; 21.09.2016 tarihinde yaptığınız önerileri genişletmenize sevindim. Önerilerinizi destekliyorum.  TBF ve Kulüplerin ikna edilmesinde zorlanırsanız yardıma hazırım  Konuya katkınız için teşekkür ederim.

 

23/09/2016
00:32
TEŞEKKÜRLER..
basketbol camiası öncelikle küfür konusunda dik durmalıdır. A takım antrenöründen, daha tüyü bitmemişlerin özellikle kadınalar karşısında ki küfürleri tiksindiricidir……. 2. öncelik sporcuları eğitimle buluşturmasıdır. Diğer konulara gelince MİLLİ TAKIM her takımın üzerindedir ve başarısızlığı kabul edilmez. …. .. Gençleri için düşünen ve isteyen, çalışan herkese SONSUZ TEŞEKKÜRLER..
 
Murat Özyer 24.09.2016
Sevgili “ TEŞEKKÜRLER” ; Biraz garip oldu ama napalım ki Rumuzunuz öyle   Küfür konusunda çok mesaj geliyor. “Ağız alışkanlığı” modundan çıkıp kullandığımız terminolojide kulvar değiştirmemiz lazım. Arama Konferansı’nda sporcu ve antrenör eğitimlerinin geliştirilmesi için raop hazırlanıp TBF’ ye verildi. Konuya katkınız için teşekkür ederim.

 

22/09/2016
23:36
beşiktaşlı
boş muhabbetten öteye geçmeyecek konuşmalar.çözüm net çözmek isteyene...köprü yapmakla trafik çözülür sanmak gibi...trafiği tıkayanın 14 gişeden çıkıp 3 şeride giren arabalar olduğunu herkes biliyor.aynı sınırsız yabancıyla oynayıp oyuncu yetişmeyeceğini herkesin bildiği gibi...
 
Murat Özyer 24.09.2016
Sevgili “beşiktaşlı”; Öncelik bugün sadece futbolun konuşulacağı bir derbi olması dileklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Başarılar  Evet SADECE köprüyü yaparak trafik çözülmeyebilir. Ama köprü çözüme yardımcı olacaktır. Yabancı sayısı Türk Basketbolu’nun tek sorunu olmadığı gibi ,yabancı sayısının sınırlanması (azaltılması) da tek başına  genç Türk basketbolcuların içinde bulunduğu durum için tek çözüm  değildir. Konuya katkınız için teşekkür ederim.

 

Domain - Hosting - Cloud

Yorumlar Okunma: 4134