
Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu dördüncü hafta karşılaşmasında Olympiacos’u konuk ediyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve NTVSpor ekranlarından naklen yayınlanacak.
Avrupa arenasında 449. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bugüne kadar Avrupa Kupaları’nda oynadığı 448 karşılaşmada 266 galibiyet ve 182 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 59) aldı. 2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Euroleague’de ise 201. maçına çıkacak olan Lacivert-Beyazlılar bu kupada bugüne kadar oynadığı 200 karşılaşmada 109 galibiyet ve 91 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 55) elde etti.
Anadolu Efes ile Olympiacos, Avrupa Kupaları’nda bugüne kadar 17 kez karşılaşırken, temsilcimiz ikisini çeyrek finalde, 14’ünü birinci turda, birini de Top 16’da oynadığı 17 karşılaşmanın dokuzundan galibiyet ile ayrıldı. THY Euroleague Top 16 E Grubu üçüncü maçında Anadolu Efes, Yunan ekibine deplasmanda 83-65 mağlup olmuş ve grupta dördüncü sırada yer almıştı. Olympiacos ise grupta ikinci sırada bulunuyor.
Anadolu Efes Başantrenörü Ufuk Sarıca, Olympiacos maçını kazanmaktan başka düşüncelerinin olmadığını söyledi. Sarıca, İstanbul'da mutlaka kazanmaları gereken bir maça çıkacaklarını ifade ederek, “Grupta tekrar avantajlı duruma geçmek için mutlaka kazanmamız gerekiyor. Geçen haftaki maçtan çok daha farklı bir şekilde sahada olacağımızı ve daha iyi oynayacağımızı söyleyebilirim. Bu karşılaşmayı kazanmaktan başka düşüncemiz yok” dedi.
Okunma: 326 Son Güncellenme: 09/02/2012 10:57:44
YORUMLAR
Bu habere ilk yorumu siz yapın
|